Igre i aktivnosti

06/05/2020

Kreativni kistovi

(za svu djecu)

Potreban materijal: papir, tempere, kvačice-kistovi izrađeni od raznog raspoloživog materijala

Prema priloženom primjeru izradite različite kistove. Dijete slikanjem istražuje njihove mogućnosti i iskazuje svoju kreativnost.


Pronađi odgovarajući predmet

(za djecu od 3 do 7 godina)

Potreban materijal: veći papir, različiti kućanski predmeti, flomasteri

Zajedno s djetetom izaberite različite predmete iz kućanstva (npr. posuđe, alat). Možete ih odabrati prema boji, obliku i/ili veličini. Dijete ih ocrtava na velikom papiru, a obrise potom uparuje s predmetima. Imenujte predmete i razgovarajte o tome čemu služe.


Crtanje na velikom formatu

(za djecu od 3 do 7 godina)

Potreban materijal: plahta, bojice, pastele

Dijete se na velikoj plohi za crtanje može potpuno osloboditi i s obje ruke raditi velike pokrete, a može pokušati crtati i nožnim prstićima.


Lutka na štapiću

(za djecu od 4 do 7 godina)

Potreban materijal: kartonski tuljci, papir u boji, štapići za ražnjiće

Poslušajte priču ˝Nezadovoljna bubamara˝ u našoj PRIČAONICI te izradite i animirajte likove iz priče!


Žabe

(za djecu od 5 do 7 godina)

Potreban materijal: tamno zeleni i svjetlo zeleni papir, crveni kolaž, crni flomaster, škare, ljepilo

Odrežite dvije trake svijetlo zelenog papira, pri tome pazite da jedna traka bude šira od druge. Tanju je potrebno malo skratiti, a od tog ostatka papira izradite oči (dva luka). Sada zalijepite rubove tako da dobijete role. Potom na veću rolu zalijepite manju. Zalijepite zeleni luk za oči na manju rolu te nacrtajte oči, nos i usta.

Izrežite dugačku crvenu traku, zarolajte ju i zalijepite na usta. Izrežite jos dvije trakice zelenog papira, možete malo zaokružiti jedan kraj i zalijepite ih na žablje tijelo. Napravite zadnje noge, one mogu biti malo šire i zalijepite ih ispod tijela žabe. Od tamnog zelenog papira izrežite krug – to je lopoč.


Tko će više?

(za djecu od 4 do 7 godina)

Potreban materijal: sitni papirići u bojama, slamke, posudice

Svaki igrač ima svoju slamku i posudicu za prikupljanje papirića. Igru možete organizirati tako da svaki igrač skuplja papiriće samo u jednoj boji ili da se skupljaju svi papirići, a pobjednik je onaj koji ih upuhivanjem zraka kroz slamku skupi više!


Zubići

(za djecu od 4 do 7 godina)

Potreban materijal: plastelin, bijeli grah, prozirna folija, flomaster i četkica za zube

Ova aktivnost doprinos je osvještavanju održavanja redovite higijene zubi. Dijete iz plastelina modelira usta, popunjava ih grahom koji predstavljaju zube, a označava one koji imaju karijes – npr. stavlja smeđi grah.

Aktivnost možete proširiti na način da dijete potaknete na crtanje zubi, crtež prekrijete folijom, a dijete flomasterom označava karijes te ga briše četkicom. Pri tome razgovarajte s djetetom o važnosti pranja zubi.


Radni listići za male Engleze

(za djecu od 5 do 7 godina)

Ponovimo brojeve i boje na engleskom!

Design a site like this with WordPress.com
Get started